HARDSTYLE WEBRADIO

24/7 

REPORTS

Q-BASE 8 SEPTEMBER 2018

Na lang wikken wegen hebben we toch besloten om voor de eerste keer naar de allerlaatste Q-Base editie te gaan. Wij gaan met de auto omdat we toch niet van plan waren om veel alcohol te drinken.

Bij de grens aangekomen stuitte we op een grenscontrole, als je pech had mocht je je hele hebben en houden uit je auto halen en werd alles binneste buiten gekeerd maar gelukkig mochten we zonder problemen doorrijden en uiteindelijk kwamen we na lang rijden aan op het parkeerterrein van Q-Base. Hier werden we door Nederlandse medewerkers naar een parkeerplaats gedirigeerd. We waren tegen 17 uur aanwezig dus het was nog niet heel erg druk.

Bij aankomst konden wij bij de kaartcontrole en security check zo doorlopen. Snel een kluisje geritseld en onze extra meegenomen kleding erin opgeborgen.

Wat ons meteen opviel was de lange rij bij de merchandise, dit vooral omdat iedereen toch graag een aandenken heeft aan een tijdperk van 15 jaar Q - base. Hierna zijn we een ronde gaan lopen over het immense terrein, de mainstage zag er voortreffelijk uit, hier was Retrospect zijn set aan het draaien. Dit belooft wat voor de rest van de dag en nacht.

Omdat het nog niet zo druk was, zijn we eerst een hapje gaan eten. Het rook erg aantrekkelijk en hebben een frietje op de vuist en een hamburger gepakt.

Ondertussen hebben we op onze vrienden gewacht die wat later kwamen omdat zij met de pendelbus naar het festival gingen. Helaas was er minder mobiel bereik op het festivalterrein zelf waardoor contact zoeken met elkaar moeilijk was. 

Helaas leek alles op elkaar en stage namen ontbraken waardoor het lastig was om op een bepaalde locatie af te spreken. Uiteindelijk was het toch gelukt om onze vrienden te vinden en konden we eindelijk losgaan op de beats van KELTEK op de Open Air (mainstage). Halverwege zijn set zijn wij doorgelopen naar de Hangar, niet omdat KELTEK slecht was maar omdat daar Degos & Re-done en MYST aan het draaien waren en wij deze graag wilde zien.  Hoewel het nog erg vroeg was, stond het volume al erg hoog. Dit vooral omdat er in Duitsland geen geluidslimieten zijn. Gehoorbescherming is een must op dit festival!

Ondertussen was de set van Degos & Re-Done afgelopen en zijn we doorgelopen naar Warface. Het feest was ondertussen op volle gang, een drukte van jewelste in the end of line maar zo leuk om de eenheid op een feest te zien. Duizenden bouncing souls  die helemaal opgaan in de harde beats. 

Na een tijdje bij Warface te hebben los gegaan zijn we doorgelopen naar de kluisjes om de extra meegenomen kleding te pakken. Het was inmiddels sterk afgekoeld en we begonnen het koud te krijgen. We besloten naar de Thunderdome stage te lopen, hier was Evil Activities zijn set aan het draaien. Hoewel wij niet van hardcore houden was het toch een geweldige set. Weer een afgeladen volle tent met echte die hards, old school beats en een happy sfeer. We hebben de stage verlaten tijdens de set van Nosferatu, dit omdat de vuurwerkshow al snel zou gaan beginnen. Eenmaal op de Open Air aangekomen was COONE zijn set aan het afronden met super klinkende beats. Al snel werd het (te) druk daar, waardoor het moeilijk bewegen was.

Om klokslag 12 uur begon dan de show, dit was een supershow van tien minuten met spetterend vuurwerk en ongelofelijke lichteffecten. Ondertussen begonnen we al aardig moe in de benen te worden en besloten we om even te rusten ergens. Wij waren niet de enigste, heel veel mensen zaten langs de kant, sommige zelfs al met de ogen dicht! Door daar een tijdje mensen te kijken of gewoon apen gapen viel het ons dan ook op dat het publiek veel ouder was dan op andere feestjes, ik schat dan ook dat de gemiddelde leeftijd rond 35 jaar was maar ook nog veel ouder dan dat.

Na wat bijgekomen te zijn van al dat geweld zijn we op zoek gegaan naar onze nieuwe whatsapp vrienden. Na hiermee een praatje gemaakt hebben waren we onze echte vrienden kwijt geraakt. We hebben zeker 30 minuten gezocht terwijl we ongeveer wisten waar ze stonden, namelijk achteraan de Thunderdome tent. Hier zeker 5 rondjes gelopen en toen hadden we ze nog niet gevonden, nadat er een locatie via whatsapp verstuurd werd was het zo gepiept en konden we weer herenigd worden. Zelfs achteraan de Thunderdome tent was het geluid absurd goed, hier hebben we weer even gestaan ondanks wij niet van hardcore houden. De beats en de sfeer waren hier zo ongelooflijk, zodat we hier eigenlijk niet weg wilde 

Daarna zijn weer een ronde gaan lopen over het terrein en kwam uit bij Frequencerz die wederom een puike set neerzette. Ook hier raakte wij vermoeid en zijn doorgelopen naar The Evolution waar Devin Wild en The Prophet hun set waren af aan het ronden. Daarna kwamen Deetox en Sound Rush hun beats ten gehore brengen, wat wederom een feest was ondanks dat het niet zo druk was bij deze stage. Die lag helemaal achteraan op het terrein. Rustig aan de kant van de tent gezeten hebben we dan ook echt genoten van weerderom geweldige muziek.

De nacht was nog jong dus op naar de Hangar waar Bass Chasers bezig was. Ook dit was weer een geweldige set. Iedereen ging uit zijn bol, er was namelijk al weer wat meer plaats om een dansje te placeren.

Daarna zijn we naar de Scantraxx stage gelopen waar het geluid erg schel was, hier zijn we dan ook niet lang gebleven omdat het niet fijn aan de oren klonk.

We lopen rondjes en alleen maar rondjes omdat we zoveel mogelijk djs willen zien, het aanbod is heel divers en we eigenlijk staan te springen om de set van Radical Redemption, die we toch al een keer of 5 dit jaar mochten zien maar ons zeker steeds weet te verrassen. 

Het is nog niet gedaan maar de drukte gaat echt liggen, behalve in de Thunderdome tent, daar wordt echt gestampt en gebeukt tot aan het gaatje.

Wij sluiten af met Sefa op de mainstage, zijn muziek is echt verfrissend en blij, ik krijg er zelf terug energie van om Q - base al dansend af te sluiten.

Met tranen in mijn ogen kijk ik dan ook naar de afsluiting en even later zie ik een vliegtuig opstijgen, zoo, wat een lawaai. Geef mij toch maar die harde bass door mijn lijf. Voor mij is de laatste missie van Q - base zeer geslaagd, vette beats, ongelooflijk goeie sfeer, leuke mensen ontmoet en volgens mijn stappenteller 29 km gewandeld.

De locatie is top omdat het afgelegen ligt, geluid was super omdat er in Duitsland geen geluidslimieten zijn van 100dB(a). Gehoorbescherming is dus echt een must op dit feest! Voor de rest een top avond / nacht gehad! DECIBEL OUTDOOR 2018