Wat is het verschil tussen een receiver en een versterker?

Om jouw woonkamer of slaapkamer om te bouwen naar een echte club of bioscoop, ben je nou eenmaal goed geluid nodig. Met behulp van luidsprekers, die worden aangestuurd door een receiver of versterker, kan jij jouw woonkamer of slaapkamer helemaal ombouwen en zorgen voor een prachtig geluid.

In principe doen receivers en versterkers hetzelfde. Namelijk luidsprekers aansturen. Toch zit er echter een verschil tussen die twee dingen. Een receiver en versterker zullen bijna weer hetzelfde zijn, of onder dezelfde naam vallen, als de versterker een tuner heeft voor radio ontvangst. Een versterker die voorzien is van een tuner is dan namelijk een ontvanger, net zoals een receiver. 

Een versterker om een audiosignaal te versturen

Je bent alleen een versterker nodig als je een audiosignaal wil versturen. Zo kan je een zwak geluid van bijvoorbeeld jouw telefoon versterken en dus beter hoorbaar maken. Wanneer jij een passieve speaker hebt, ben jij een aparte versterker nodig. Beschik jij over een actieve speaker, dan ben jij geen aparte speaker nodig aangezien de versterker zich al in de speaker bevindt. Zoals al blijkt ben je in ieder geval bij elke speaker wel een versterker nodig.

Bij een receiver kan jij ook een audiosignaal versturen en heb jij ook een aparte versterker nodig, maar een receiver kan één ding wat een versterker niet kan. 

Een receiver om videobronnen aan te sluiten 

Zoals net al werd benoemd, kan een receiver hetzelfde als een versterker. Beide kunnen zij een audiosignaal versturen. Toch kan een receiver nog een interessant iets.

Een receiver kan namelijk videobronnen aansluiten. Wanneer je het woord receiver vertaalt naar het Nederlands, zal er ook uitkomen dat het ‘ontvanger’ betekent. Daardoor kan jij van alles aansluiten op jouw receiver, zoals een Apple tv, een PlayStation, een Xbox 360 of een Blu-ray speler.

Thenextshop.nl beschikt over prachtige receivers die fantastisch geluid zullen produceren door jouw gehele woonkamer of slaapkamer. Met dank aan een ruim assortiment receivers is de keuze reuze en kun jij kijken welke receiver bij jou past. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.